2009. augusztus 27., csütörtök

Cica története

Amikor családi házba költöztünk, nem volt kérdés, hogy lesznek állataink. Az eredeti terv szerint kutya, macska, tyúk, nyuszi. Ebből maradt a kutya (2) és a macska. Már többször esett szó róluk itt a blogban, és régóta tervezem, hogy a történetüket is leírom. Bár én nem dicsekedhetek állatmentési cselekedetekkel - amúgy félek a kutyáktól -, de imádom mind a hármat. Ha tehetném lennének többen is, de azért így is jó.

Lidércke játékára Cica története:

Cicát egy közeli családtól hozta a kisebbik fiú, olyan pici volt, hogy elfért a markomban. Akkor még csak Beki volt meg, nagyon érdekelte az új jövevény, úgyhogy tetőtől talpig összenyalta, szegény cica tiszta nyál volt. Egy darabig a pincében lakott, később már nem, amikor megszokta az új lakóhelyét. Szabad bejárása van a lakásba is, még soha semmi rosszat nem csinált. Éjszakára kimegy Kornél haverhoz. Hivatalosan a cica tulajdonosa Muzsika, ezért az Ő kiváltsága volt, hogy nevet adjon neki. Mivel a Nagyi cicáját Fricinek hívják, ez volt az egyetlen név, amit mondott. Ám Cica nem így gondolta. A Frici névre a füle botját sem mozdította. A Cicára viszont úgy reagál, mint egy kutya. Így hát ez maradt a neve. Amúgy is elő van léptetve tiszteletbeli kutyává, ők hárman tökéletes egyenjogúságban élnek. Imádom nézni, amikor játszanak. Bekit szabályosan letámadja, halálra tudja vele idegesíteni. Kornéllal is remekül elszórakozik most már, de amikor kisebb volt, akkor Korni a szájába vette, és úgy hurcolászta. Nem bántotta soha, és Cicának sem lehetett rossz, mert hagyta. Éppen ma röhögtem egy jót, amikor Cica az ágy alól "támadta" Kornit, és ugyanazzal a lendülettel már vissza is bújt a jó kis fedezékébe. Korni meg csak lesett. Ezt a játékot Bekivel is el szokta játszani.
Egyetlen bajom van csak vele, hogy imád csavarogni, én meg halálra izgulom magam, hogy vajon hazajön-e, vagy elkapta valami kutya. Remélem tud magára vigyázni.
Most, hogy írok róla, egy csomó minden eszembe jut még, de akkor nagyon hosszú lenne ez a post, majd úgyis írok még az állatokról.
Végül csak annyit még, hogy soha nem gondoltam volna magamról, hogy ennyire fogok szeretni egy cicust.
Néhány kép:
csak kényelmesen

itt látszik, milyen pici volt


alvásban pedig verhetetlen


6 megjegyzés:

 1. Selymes, pihe-puha cica lehet. Olyan igazi, folyton simogatnivaló. Nagyon szép. :)) Köszönöm, hogy játszol velem!

  VálaszTörlés
 2. Örülök hogy jártál nálam !
  Cica nagyon szép, semmi kétség a sziámiságát illetően.
  A kicsit gömbölyűbb fej az orientális
  fajta jegyeket hordozza.
  Tüneményes.

  VálaszTörlés
 3. Lidércke, Mmama!
  Köszönöm szépen Cica nevében is. Biztos, hogy fogok még írni róla, mert mindig ad rá okot.

  VálaszTörlés
 4. Édes a cica!!!
  Nekem a 3 nagycica mellé figyelmetlenségből (elkéstünk az ivartalanítással), becsúszott 2x2 kicsi, 2 három és 2 négyhónapos...
  Most próbálok nekik gazdit szerezni..
  Édesek-de 7 macsek az rengeteg-iszonyú sok husit esznek-a szárazat nem szeretik a házi koszttól emésztési gondjaik vannak-úgyhogy gondolhatod-kész anyagi csőd....

  VálaszTörlés
 5. Nálunk csak fiúk vannak, így ilyen gondom nincs, de már gondoltam rá, hogy kéne egy lány cica vagy kutya is.

  VálaszTörlés