2009. november 18., szerda

Ezek történtek mostanában

Tegnap nagy feladatot tűztem ki magam elé. Elhatároztam, hogy megnyírom és megfürdetem Blackey-t. A fürdés csak azért gond, mert utálja. Viszont kutyát még életemben soha nem nyírtam, de muszáj volt, mert rettenetesen nézett ki. Szerintem a végeredmény egészen jó lett. Teszek ide fotókat viszonyítási alapnak.
Ilyen, amikor a kutyakozmetikus nyírja.
Ilyen, amikor már nagyon esedékes lenne a rendbetétele. Nos, ettől sokkal rosszabbul nézett ki.
És ilyen lett az én ügyködésem után.

Nekem tetszik a végeredmény, szerintem máskor is bele merek majd kezdeni. Igaz, hogy nincs uszi formára nyírva, viszont nem lehet leírni azt a boldogságot, amit utána érezhetett, hogy megszabadult a szó szerint loncsos és bozontos bundájától. Össze-vissza ugrált, játszott, rohangált örömében. Amikor nyírtam, egyfolytában remegett, nem tudom, miért, nem győztem nyugtatgatni, de egészében véve jól tűrte. Érdekes, hogy álló helyzetben egyáltalán nem félt, csak amikor fektetve fodrászoltam. A fotómasinát viszont utálja, ezért ilyenek a képek, mert szabályszerűen lesből kell lekapni.
Cicát is lekaptam. Mostanában szinte egész nap bent van a házban, utálja a hideget, meg az esőt. Mint rendes "tiszteletbeli" kutyához illik, ha ki akar menni, szól.
Akkora bundát növesztett, hogy alig fért a képbe.
Itt pedig megmutatom, miket készítettem az elmúlt napokban. Ezt a karkötőt egy gyöngyös fórumon láttam meg, és annyira megtetszett, hogy azonnal nekiláttam. Később egy kis javításra szorult, mert túl hosszú lett, ezért lebontottam a kapocsnak fűzött gyöngyhurkot, így már pont jó, csak még a kapocs hiányzik róla. Gondolkodom egy fülbevalón, meg egy medálkán is, hogy komplett szett legyen.

Ez egy prototípus. Egy kedves fórumos lánytól kaptam néhány keresztszemes mintát, azt ültettem át a gyöngyfűzésbe. Egész jól sikerült, bár még van rajta javítani való. A lányom kapja majd meglepinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése